کاربرد هوش تجاری
۲۹ دی

کاربرد هوش تجاری

کاربرد هوش تجاری

هوش تجاری مجموعه‌ای از ابزارها و فناوری‌ها است که برای جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌های بدون ساختار و ارائه بصری آن‌ها در قالب نمودارها و اینفوگرافیک‌ها استفاده می‌شود. نقش آن ارائه بینش های ارزشمند و قابل اجرا برای تسهیل تصمیم گیری بهتر توسط مدیران اجرایی و تصمیم گیرندگان کلیدی است. در ادامه آموزش های هوش تجاری و آموزش پاور بی ای ، به معرفی و کاربردهای این حوزه در امور مختلف سازمانی و کسب و کارهای مختلف میپردازیم.

اکانت Power BI

کاربرد هوش تجاری در صنعت بیمه :

صنعت بیمه حجم زیادی از داده ها را در قالب برنامه های کاربردی بیمه نامه، خرید بیمه، تمدید و پردازش خسارت مدیریت می کند. اهمیت هوش تجاری در صنعت بیمه در به دست آوردن بینش های ارزشمند و عملی از داده های جمع آوری شده نهفته است. سپس می‌توانند از بینش‌ها برای بهبود تجربه مشتری، کشف تقلب، ایجاد کمپین‌های بازاریابی هدفمند و بهبود و بهره‌وری کانال‌های فروش استفاده کنند. صنعت بیمه باید با خریدار و با طیف وسیعی از نیازها و خواسته هایش سازگار شود.

برای توسعه محصول بیمه ای مناسب، کسب و کارهای بیمه باید از داده ها در عملکردهای مختلف تجاری استفاده کنند تا متوجه شوند کدام خدمات با صرفه تر و بهینه تر است. هوش تجاری می تواند به آنها کمک کند تا از داده های کسب و کار خود این اطلاعات را کسب کنند و به سؤالات زیر پاسخ دهند:
– کدام محصولات و خدمات بیمه بیشترین ثبت نام را در 6 ماه گذشته داشته اند؟
– چالش‌های عمده سلامتی و مالی که مشتریان ما در طول 5 سال گذشته با آن روبرو بوده‌اند چیست؟

شرکت‌های بیمه برای رسیدگی سریع و روان و رسیدگی به مشکلات به عنوان بخشی از فرآیند افزایش خدمات و بهبود تجربه مشتری خود تلاش می‌کنند. با این حال، این روند همیشه با کلاهبرداری بیمه ای تهدید می شود، به طوری که ادعاهای تقلبی سالانه بالغ بر 80 میلیارد دلار در ایالات متحده است. کلاهبرداری بیمه ای شامل هر عملی است که به منظور فریب فرآیند بیمه به منظور کسب سود اقتصادی صورت می گیرد. این کلاهبرداری ممکن است توسط بیمه گذار، شخص ثالث یا نماینده بیمه علیه بیمه گر انجام شود.

موارد تقلب بیمه ای معمولاً شامل یک یا چند مورد از سناریوهای زیر است:
– جعل جزئیات درخواست بیمه
– صحنه سازی تصادفات
– ارائه ادعا برای صدمات یا خساراتی که هرگز رخ نداده یا محصولات و خدماتی که هرگز تحویل داده نشده اند.

ادعاهای کلاهبرداری باعث می شود صنعت بیمه به دنبال راه حلی برای شناسایی و جلوگیری از مشکل باشد. خوشبختانه، راه‌حل‌های هوش تجاری می‌توانند به شناسایی تقلب کمک کنند. با استفاده از BI، یک شرکت بیمه می تواند، برای مثال، داده ها را برای درک روند خسارت ها ردیابی کند. از آنجایی که ادعاهای تقلبی اغلب روندهای غیرعادی دارند، هر ادعای غیر معمول بلافاصله علامت گذاری می شود و قبل از پرداخت مورد بررسی بیشتر قرار می گیرد.

این فناوری همچنین می تواند به طور پیشگیرانه ، یک متقاضی پرخطر را مشخص کند. به این ترتیب، بیمه‌گر با شناسایی یک ادعای تقلبی ، از آسیب مالی جلوگیری می‌کند. و در نتیجه، آنها می توانند حق بیمه کم و پرداخت های بالاتر را به مشتریان واقعی ارائه دهند که منجر به افزایش وفاداری مشتری می شود.

کاربرد هوش تجاری در منابع انسانی:

بخش منابع انسانی تعدادی از وظایف کلیدی را در یک شرکت انجام می دهد، مانند استخدام، آموزش، سازماندهی رویدادهای شرکتی، و البته اخراج ! . نقش مدیر منابع انسانی چند وجهی است و راه حل های منحصر به فردی را می طلبد. هنگامی که استخدام می کنید، حجم زیادی از داده ها را برای یافتن نامزد مناسب برای این نقش در اختیار دارید. اما حتی قبل از آن، باید ویژگی‌های کلیدی آن نامزد ایده‌آل را شناسایی کنید، و اینجاست که هوش تجاری BI ، وارد می‌شود.

هوش تجاری می تواند موقعیت های مشابه را تجزیه و تحلیل کند و مهارت ها و ویژگی های کلیدی این نقش را شناسایی کند. همراه با اطلاعات داخلی شما از بخش مورد نظر و سایر تحلیل ها می تواند به شما کمک کند تا بهترین فرد را برای استخدام پیدا کنید.

در حالی که استخدام مهم است، کار مدیران منابع انسانی به همین جا ختم نمی شود. عملکرد مهم ترین فاکتور هر فرد است. هوش تجاری می تواند به شما کمک کند تا عملکرد استخدام فرد جدید خود را تجزیه و تحلیل کنید و ببینید که چگونه آنها برای این نقش مناسب هستند. یکی از راه‌های انجام این کار این است که گزارش‌های روزانه متقاضی خود را با سیستم مدیریت پروژه خود ترکیب کنید تا به شما این امکان را بدهد که وضعیت آنها را در روز اول، روز دهم و آخر ماه ببینید. این نه تنها به شما در تجزیه و تحلیل عملکرد آنها کمک می کند، بلکه نشان دهنده موفقیت یا شکست فرآیند استخدام است.

یکی دیگر از فایده های هوش تجاری در اینجا در شناسایی جابجایی افراد در سازمان است. BI را می توان برای پیشنهاد روندهایی مانند افزایش جابجایی کارکنان در یک بخش خاص، کاهش بهره وری و غیره استفاده کرد که ممکن است زمینه هایی را برای بررسی بیشتر دپارتمان های مختلف نشان دهد.

کاربرد هوش تجاری در صنعت بانکداری:

هوش تجاری به بانک ها سازگاری لازم را برای برتری در شرایط معمول تجارت و در شرایط اقتصادی پرتلاطم تر ارائه می دهد.  BI  به بانک ها درک عمیق تری از کسب و کار، مشتریان و آینده آنها می دهد.

نمونه هایی از مزایای هوش تجاری بانکی عبارتند از:
– حجم بسیار زیاد داده : با استفاده از سیستم های هوش تجاری میتوانید دیتاهای زیادی را پردازش کنید. تا زمانی که داده های شما خوب و تمیز باشد، مشکلی در خصوص آنالیز نخواهید داشت.

– گزارش دهی سریعتر: BI  نرم افزار های هوش تجاری مانند پاور بی آی با داشتن ابزارهای پیشرفته وسریعی که در اختیار شما میگذارند ، باعث میشوند گزارشات شما در مدت زمان کمتری تهیه و تحلیل شوند. این امر باعث تشخیص الگوها و تنگناهای احتمالی میشود.

– سیستم یکپارچه : هوش تجاری در بانکداری به سیستم ها و منابع داده مختلف متصل می شود و نیاز به تولید گزارش از هر یک به صورت جداگانه را از بین می برد. همچنین هوش تجاری نیاز به اجرای دستی داده ها را با اتصال مستقیم به پایگاه های داده سیستم های اصلی برطرف می کند.
– تجزیه و تحلیل : هوش تجاری در بانکداری به سازمان ها اجازه می دهد تا داده های کلان مشتریان خود را آنالیز کنند تا به افزایش رضایت مشتری کمک کند. بانک‌ها می‌توانند درک عمیق‌تری از مشتریان خود با BI بانکی داشته باشند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا نگرانی‌ها را فعالانه برطرف کنند.

داشبورد بانکی که به عنوان یک ابزار نمایش تحلیلی مرتبط با چندین مجموعه داده که در چندین سیستم تعریف شده است، یک عنصر جدایی ناپذیر در هوش تجاری در بانکداری است. اگر داده‌های استاندارد شده دارید، می‌توانند هر چیزی را از نتایج فرآیند کسب ‌و کار ، که شامل عملکرد مالی و شاخص‌های کلیدی عملکرد میباشد را ردیابی و نمایش دهند.

کاربرد هوش تجاری در مدیریت:

استفاده از نرم افزارهای هوش تجاری مانند پاور بی آی در بسیاری از سازمان های مطرح به یک روال تبدیل شده است. در سال 2021، ارزش بازار برنامه های کاربردی هوش تجاری 14.7 میلیارد دلار بود و انتظار می‌رود که تا سال 2027 به 29.6 میلیارد دلار برسد.

دلیل این پیشرفت مشخص است ، پیاده‌سازی خدمات هوش تجاری می‌تواند به شرکت کمک کند تا رقبای خود را پشت سر بگذارد یا حداقل در بازار بقای خود را حفظ کند.

برخی از تحلیل ها قطعاً می توانند بر مدیریت فرآیند تأثیر بگذارند. مدیریت فرآیند شامل همه چیز در مورد بهبود، بهینه سازی و خودکارسازی فرآیندهای تجاری برای کارآمدتر کردن گردش کار کل شرکت است. بنابراین، در اینجا 8 مزیتی که در صورت ترکیب نرم افزار هوش تجاری و مدیریت کسب و کار به دست خواهید آورد ، آورده شده است :

  • نرم‌افزار هوش تجاری می‌تواند به مدیران جهت اشتراک‌گذاری ساده اطلاعات کمک کند. تصور کنید که تیم شما یک گزارش مهم، اما بسیار مفصل و طولانی تهیه کرده که حدودا صد صفحه است، بنابراین خواندن و درک آن زمان زیادی از شما می گیرد. اگر اطلاعات در نمودارها و چارت ها ارائه شود، همه چیز بسیار ساده تر خواهد بود.
  • هوش تجاری می تواند دید بهتری از فرآیندهای سازمان شما به شما ارائه دهد. در نتیجه، کنترل بسیار بهتری بر آنها خواهید داشت. علاوه بر این، ارزیابی عملکرد فرآیندها می تواند زمان زیادی را صرف کند، اما نرم افزار هوش تجاری می تواند به مدیران کمک کند تا از این مشکل جلوگیری کنند.
  • با پیاده سازی نرم افزار هوش تجاری می توانید بهره وری کسب و کار خود را به میزان قابل توجهی ارتقا دهید.
    اول از همه، نرم افزار هوش تجاری شما و تیمتان را منظم تر می کند.
    ثانیاً اولویت بندی کارها و چالش ها آسان تر خواهد بود و نیازی به انجام دستی این کار نخواهد بود.
  • اگر می خواهید کسب و کارتان موفق شود، باید بدانید که مشتریان و به طور کلی بازار ، نه تنها در لحظه فعلی چه می‌خواهند، بلکه باید بدانید که در آینده دقیقاً چه چیزی را می‌خرند. مطمئنا، شما می توانید به سادگی از مشتریان خود در این مورد سوال کنید. می توانید یک پرسشنامه تهیه کنید، برای آنها ایمیل بفرستید یا تماس های تلفنی متعددی برقرار کنید. راه های زیادی برای جمع آوری اطلاعات وجود دارد. در نهایت با هوش تجاری و استفاده از نرم افزار Power BI میتوانید نتایج را بررسی کنید.
  • راضی کردن مشتریان خود راهی برای ایجاد انگیزه در آنها برای استفاده مجدد از خدمات شما است و با نرم افزار هوش تجاری این امرحتی آسان تر می شود. با استفاده از ابزارهای نرم افزار هوش تجاری، می توانید داده های مربوط به مشتریان تکراری خود را جمع آوری کنید و سپس بر اساس این اطلاعات، استراتژی هایی در مورد نحوه رفتار و پیشنهادات به مشتریان برای خرید بیشتر ایجاد کنید. در نتیجه، مشتریان شما از خدمات و تجربه بهتری برخوردار خواهند شد و محصولات و خدمات شما را بیشتر خریداری خواهند کرد. آنها همچنین ممکن است شما را به دوستان و خانواده خود توصیه کنند، که به معنای مشتریان بیشتر است.
  • همه مشاغل می خواهند درآمد خود را افزایش دهند. نرم افزار هوش تجاری به شرکت شما کمک می کند تا سوالات درستی در مورد فرآیندها و مخاطبان هدف خود بپرسد. با استفاده از ابزارهای نرم افزار هوش تجاری، مدیران می توانند داده ها را در ابعاد مختلف مقایسه کرده و ناکارآمدی ها را در فروش و عملیات شناسایی کنند. علاوه بر این، ابزارهای نرم افزار هوش تجاری با تجزیه و تحلیل استراتژی ها به ایجاد بینش و گزارش های جدید از بازگشت سرمایه کمک می کنند. در نتیجه، به شما امکان می دهد کانال های درآمدی جدیدی پیدا کنید.
  • نرم افزار هوش تجاری داده های بسیاری از منابع را در یک جریان اطلاعاتی ساختاریافته و منسجم ادغام می کند که به کسب و کارها در بهبود مدیریت داخلی کمک می کند. بنابراین، کارمندان و مدیران می‌توانند با ردیابی اطلاعات، تمرکز بر ایجاد گزارش‌های به موقع و انجام کارآمدتر وظایف، در زمان صرفه‌جویی کنند.
  • ابزارهای نرم افزار BI می توانند ناکارآمدی ها و نقاط ضعف شرکت را تجزیه و تحلیل کنند . در نتیجه، به مدیریت شرکت شما این امکان را میدهد تا یک برنامه استراتژی موثرتر برای جذب و حفظ مشتریان جدید ایجاد کند.

کاربرد هوش تجاری در تجارت الکترونیک

اصطلاح هوش تجاری برای اشاره به داده های مربوط به مشتریان رقبا و عملیات داخلی که برای یک شرکت مفید است، استفاده می شود. هر کسب و کار تجارت الکترونیک می تواند از تجزیه و تحلیل، گزارش ها و داشبوردها برای ارزیابی داده های بازاریابی و فروش خود برای تصمیم گیری بهتر استفاده کند. در واقع، هوش تجاری یک رویکرد جامع برای شرکت های فعال در حوزه تجارت الکترونیک است و می‌تواند به بهبود موقعیت و فروش محصولات در کانال‌های مختلف از جمله فروش،مارکتینگ،عملیات و … کمک کند.

هوش تجاری چه اطلاعاتی را به یک فروشگاه آنلاین می آورد؟

  • بررسی اثربخشی کمپین ها ، به ویژه تبلیغات و سرمایه گذاری
  • بررسی کارایی وب سایت شما ، در صورتی که UI/UX سایت شما صحیح باشد و آنالیز این موضوع که کدام عناصر ممکن است باعث تجربه بد مشتریان شوند.
  • بررسی عملکرد محصول، که مورد توجه ویژه تیم فروش و استراتژی سازمان است. محصولاتی که تعداد سفارش بالا،سود کم،هزینه نگهداری بالا و… دارند باید از یکدیگر جدا و به صورت مجزا مورد بررسی قرار گیرند.
  • ·          تجزیه و تحلیل ترند بازار برای محصولاتی که مستقیماً روی کتگوری شما تأثیر میگذارند.
  • بخش بندی مشتریان و شناسایی مشتریان جدید بر اساس علایق و خرید آن‌ها، که باعث میشود تا به صورت بهینه تری با آنها در ارتباط باشید.

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد آرا: 8

تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 + 9 =