در یک پروژه هوش تجاری با استفاده از پاور بی آی ، یک نکته کلیدی وجود دارد و آن استفاده مناسب از نمودارها و گزارشات در Power BI است.
به طور کلی در پاور بی آی 2 مدل نمودار وجود دارد:
- نمودار های عملیاتی : این نمودار ها وضعیت کنونی سازمان را نشان میدهند. برای مثال فرض کنید در یک ویژوال Card مقدار فروش ماه جاری قرار داده شده ، طبیعتا این ویژوال امکان تحلیلی برای خوانندگان داشبورد ندارد و صرفا یک اعلام وضعیت میباشد. برای مثال نمودار های زیر در پاور بی ای جز ویژوال های عملیاتی میباشند :
- Stacked bar chart
- Stacked column chart
- Clustered column chart
- Clustered bar chart
- Card
- Pie chart
- Donut chart
- و …
- نمودار های تحلیلی : بعضی از ویژوال ها امکان تحلیل و بررسی وضعیت را هم دارند . استفاده از آنها به درک بیشتری نسبت به وضعیت موجود می انجامد و خواننده گزارش متوجه “دلایل” وضعیت موجود میشود. برای مثال نمودار های زیر در پاور بی ای جز ویژوال های تحلیلی میباشند :
- Line chart
- Ribbon chart
- Waterfall chart
- Funnel
- KPI
- Key influencers
- Decomposition tree
- و …
بررسی انواع گزارشات در Power BI
همانند مبحث نمودارها ، تمامی گزارشات و داشبورد ها در پاور بی ای نیز شامل دسته بندی عملیاتی یا تحلیلی میشوند. در بسیاری از سازمان ها گزارشات ، فقط به صورت عملیاتی هستند ، اما اکیدا توصیه میکنم برای بخش ها مهم ، گزارشاتی از جنس تحلیلی هم آماده شوند.
فرض کنید یک گزارش عملیاتی برای وضعیت انبار آماده شده است. مثلا در این گزارش مشخص است که در هر روز و یا یک ماه چه مقدار و از چه کالایی موجود میباشد. حال میخواهیم یک گزارش تحلیلی ایجاد کنیم. میتوانیم با در نظر گرفتن داده ها و شرایط زیر ، گزارش را آماده و تحلیل بیشتری بر روی وضعیت انبار داشته باشیم :
- بررسی این موضوع که از کدام گیت ، محصولات ما ارسال میشوند و این ارسال ها شامل چه تعداد ، وزن و یا سایر پارامترها هستند.
- بررسی وضعیت لجستیکی و تعیین گیت های خاص برای کالاهای ویژه
- مدت زمان حمل از هر انبار و ارسال آنها
با بررسی این موارد و استفاده از نمودارهای تحلیلی ، میتوان یک گزارش تحلیلی نیز پیاده سازی کرد.
دیدگاه شما